От днес моята приятелка е горда собственичка на Алфа Ромео 147 1,9 jtd 2001 г. Колата си има вградена аларма, но доколкото е разбрала тя, алармата е безшумна и имало накакъв начин да се активира и да пищи като нормалните аларми. Наистина ли може да се направи подобно нещо, защото на мен ми звучи малко странно? Освен това в блока й долу има алармаджия, който й отказал да слага аларма, защото било сложно с този модел и можело да създаде проблеми. Въпросът ми е: ако някой знае и го е направил/пробвал възможно ли е да се застрахова колата с наличната аларма и ако не наистина ли е толкова сложно и може да създаде проблеми? Благодаря предварително на всеки който може да помогне със съвет или знае нещо по въпроса.
Известие
Collapse
No announcement yet.
147 1,9 jtd - въпрос за аларма и застраховане
Collapse
X
-
На мен не са ми иsкали 2-ра аларма.
Застрахователят не го интересува дали пищи, а дали има имобилайзер - блокаж на запалването.
В повечето страни от Европа са забранени звуковите аларми, скоро може и тук да стане така и тогава ми е интересно какво ще искат застрахователите
Сигурен съм, че и най-скъпата аларма е по-скапана от завоския Code2
p.s. Честито на приятелката тиДа си я кара със здраве!
sigpic
Comment
-
Колега, отиди при Румбата, до него има един факир - Венелин се казва. Той ще ви даде пълна инфо и евентуално да сложи проформа аларма. Наистина голяма беля е да се слага аларма на 147ците, особено ако алармаджията не е слагал до сега на такъв модел.
Беля в смисъл ако човек не е подготвен какво го очаква, може много бързо ( след 3 часа ) да увисне до кривата круша.
Много жици много нещо!!!!!!!!!!!!1Opel Corsa B
Opel Tigra
Mercedes A 160
Mercedes A190 AMG
Alfa Romeo 147 1.6 ts
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669
Comment
-
Няма нищо сложно в монтажа на аларма на 147-ца. Просто трябва да отидеш при човек дето знае какво прави.
Много застрахователни фирми искат алармата да "... има налична светлинна и звукова сигнализация...".Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Честито и от мен колега, сега за алармата зависи точно каква е, аз съм застраховал и с фабрична аларма, но съм имал проблеми с други на 166 примерно, но каквото и да трябва може и по-късно след маркирането да се сложи алармата, ако искаш пиши на лично да ти кажа и за друг евтин вариант, е зависи и къде ще я застраховаш с което също мога да съм полезенsigpic
ex Аlfa Romeo 156 2.0 16V TWIN SPARK mod '99 замина...
0889 636 093
Comment
-
Не искат да ми направят каско без аларма, не искам да слагам, или ако се слага да не е отделна, а нещо което се управлява от ключа. Ако не стане може ли по някакъв начин начин да се излъжат застрахователите? И как стоят работите с тези "интерфейсни" аларми?sigpic
Alfa Romeo GT JTD 16v `04
Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
Fiat Bravo GT TD100 `97 ex
Comment
-
Първоначално публикувано от Burkan Покажи съобщениеНе искат да ми направят каско без аларма, не искам да слагам, или ако се слага да не е отделна, а нещо което се управлява от ключа. Ако не стане може ли по някакъв начин начин да се излъжат застрахователите? И как стоят работите с тези "интерфейсни" аларми?
някой тръгнал да я гледа има или не156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Първоначално публикувано от Ladjov Покажи съобщениеот моя застраховател знам че на коли след 2001 не се иска аларма за автокаско . А иначе алармата може да се вгради към ключа .
ето тук има инфо за нея
http://portman-usa.com/downloadpdf/AM308.pdfLast edited by DiStefano; d.m.y г., 19:51.Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
-
Всъщност, Аз съм застрахователен агент. Правя застраховки. До тази година каското ми беше в компания, която не искат нито аларма нито маркировка (доста добра оферта), но имат политика, че не вкарват коли над 8 години в доверен сервизи, изплащат пари сам да се оправяш. Та тази година искам да си го направя в БулИнс, защото имат хубави доверени сервизи и няма значение колко е годишна колата, а брокерката ми каза, че тези дето снимат колата били "големи тапаци", и нямало как да мина и нямало кво да се направи. Утре ще отида да пробвам какво е положението и ще видим. Иначе "Портмана" като идея ми харесва и цената си я бива.sigpic
Alfa Romeo GT JTD 16v `04
Alfa Romeo 147 JTD 8v `02 ex
Fiat Bravo GT TD100 `97 ex
Comment
-
Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщениеАлармата не се вгражда към ключа. Физически е невъзможно. Алфа 147 има CAN шина, която е фабрично отключена и без проблем може да се монтира интерфейсна аларма, която се програмира предварително със софтуер за съответния автомобил. Идеята е да се ползват бутоните на фабричния ключ за поемане под охрана, паник и снемане от охрана. Индикациите светлинни и звукови също ще ги има. Удачен вариант, а и евтин е Portman AM308. Монтажът става буквално за 20 минути.
ето тук има инфо за нея
http://portman-usa.com/downloadpdf/AM308.pdf
Който успее да върже този модел на 147-ца за 20мин.
бих му платил 5(пет) пъти колкото иска за монтаж...
Тези дето работят по КАН са малко по-скъпички.
П.П. Не казвам, че не става тази аларма на 147-ца, но съвсем не е толкова лесен монтажа най-малкото физически. Иначе работи добре за парите си.
Пиша го това, да не се чуди колегата като му поискат някаква сума за монтаж...Last edited by Ilko Ivanov; d.m.y г., 22:33.Sprint-ex./155 2.0 16v. x2-ex./145QV-еx./156 2.0-ex./ GTV2.0 -ex./166 2.0-ех./147jtd-ex./156SW 2.4jtd-ex./146jtd-ex.
Alfa 147jtd/Alfa 147 Selespeed
Comment
-
Какво значи безшумна, че не пищи при заключване и отключване ли?
Най-лесно е да се заключи колата от бутона, да се отключи с ключа и да се чуе алармата ако изобщо има такава... и застрахователя копче не може да каже на подобна демонстрация.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от Ilko Ivanov Покажи съобщениеТози модел точно не видях къде се свързва пo CAN.
Който успее да върже този модел на 147-ца за 20мин.
бих му платил 5(пет) пъти колкото иска за монтаж...
Тези дето работят по КАН са малко по-скъпички.
П.П. Не казвам, че не става тази аларма на 147-ца, но съвсем не е толкова лесен монтажа най-малкото физически. Иначе работи добре за парите си.
Пиша го това, да не се чуди колегата като му поискат някаква сума за монтаж...
Посочих я като алтернатива, явно не съм се изразил добре ..
аз мога да я монтирам за 20 минути сам, а също и колегата spetsnaz_147 - неколкократно сме инсталирали такиваAlfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената
Comment
Comment